Annons
Nyheter

Mänskliga kvarlevor kan ha hittats i Uppvidinge

Brott • Publicerad 11 januari 2023
Polisen spärrade av fyndplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Arkivbild.
Polisen spärrade av fyndplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen har hittat kvarlevor som tros komma från en människa i utkanten av en by i Uppvidinge kommun i Småland. Fyndet gjordes av en privatperson på onsdagsförmiddagen.

– Personen berättar att man har upptäckt något i naturen som eventuellt ser ut som rester av en människa. Vi åker dit för att kontrollera detta, och bedömningen som görs är att det antagligen är mänskliga kvarlevor men man kan inte säga helt hundra, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Annons

Platsen har tidigare under dagen varit avspärrad för teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mord av utredningstekniska skäl.

– Vi inväntar analysresultat. Då kan vi se om det är mänskliga kvarlevor, och då kan man börja titta på försvunna personer eller försöka få fram en identitet, säger Olsson.

Kvarlevorna bedöms vara äldre, men polisen vill inte gå in närmare på hur gamla de tros vara.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons