Annons
Nyheter

Medicover återstartar i Ukraina

Ekonomi • Publicerad 6 juni 2022
Efterfrågan av tjänster inom blodprov och analys gör att Medicover återstartat delar av verksamheten i Ukraina. Arkivbild.
Efterfrågan av tjänster inom blodprov och analys gör att Medicover återstartat delar av verksamheten i Ukraina. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kriget i Ukraina tvingade vård- och diagnostikbolaget Medicover att stänga ned hela sin verksamhet i landet. Sedan några veckor tillbaka har bolaget kunnat återstarta delar av verksamheten i de icke-krigsdrabbade områdena där tjänster inom blodprov och analys nu efterfrågas, rapporterar Dagens Industri.

– Vi är rätt systemkritiska i Ukraina. Det finns inte så många andra som kan göra blodprover och analys på det sättet vi gör, säger bolagets vd Fredrik Rågmark till tidningen.

Annons

Medicover har omkring 3 500 anställda i Ukraina. Fredrik Rågmark bedömer att verksamheten på veckobasis är tillbaka mellan en tredjedel och 40 procent i områdena där kriget inte pågår.

Nedgången för Medicover har varit stadig sedan den ryska invasionen. Som lägst stängde aktien den 10 maj på 151,6 kronor. Sedan dess har den återhämtat sig runt 10 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons