Annons
Nyheter

Mer pengar till avhopparprogram

Brott • Publicerad 13 november 2020
Stockholms stad lägger mer pengar på avhopparstöd nästa år. Arkivbild.
Stockholms stad lägger mer pengar på avhopparstöd nästa år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Stockholm skjuter till 10 miljoner kronor till stadens avhopparverksamhet nästa år, enligt socialborgarrådet Jan Jönsson (L), rapporterar Sveriges Radio Ekot. Detta eftersom antalet personer som söker sig till stödprogrammet har blivit fler.

– I de här fallen handlar det alltid om personer som är utsatta för en ganska extrem hotbild. Det man hjälper dem med är att ta sig ut kriminaliteten och ofta även hur de ska flyttas från Stockholm till annan ort, säger Jönsson till radion.

Avhopparprogrammet har funnits sedan 2016 och fram till förra året anslöt bara några få personer om året. I fjol var det elva och i år har hittills 16 personer påbörjat programmet. En förklaring till ökningen tros var en satsning från polisen mot kriminella nätverk i Stockholm.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons