Annons
Nyheter

Boeing lyfte på stigande USA-börs

USA:s ledande börsindex pekade uppåt när handeln stängde i New York på torsdagen.
Flygplanstillverkaren Boeings aktie fick vingar efter ett uttalande på en investerarkonferens.
Börs • Publicerad 2 juni 2022
Boeing 737 Max. Arkivbild.
Boeing 737 Max. Arkivbild.Foto: Ellen M Banner/AP/TT

Breda indexet S&P 500 steg 1,8 procent, tekniktunga Nasdaqs kompositindex lyfte 2,7 procent och Dow Jones industriindex ökade 1,3 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing steg 7,0 procent sedan flygbolaget Deltas vd Edward Bastian sagt på en investerarkonferensen att bolaget är intresserat av att köpa in Boeings flygplan 737 Max. En möjlig affär kan locka fler att investera i bolaget eftersom det skulle skicka signaler till marknaden att flygplansmodellen kan konkurrera med modellerna i flygplanstillverkaren Airbus 320-serie, enligt bedömare.

Annons

Grafikkortstillverkaren Nvidia steg 6,4 procent. Aktien har sedan årsskiftet straffats hårt av marknaden och förlorat mer än en tredjedel av sitt värde, men återhämtat sig något under den senaste veckan.

Även strömningsjätten Netflix finns bland vinnarna med en uppgång på 6,0 procent.

Mjukvarujätten Microsoft tyngde inledningsvis tekniksektorn med en nedgång efter att ha sänkt sin finansiella prognos för det andra kvartalet, men återhämtade sig och stängde på plus 0,8 procent.

I botten återfinns teknikjätten HP med en nedgång på 5,5 procent, efter att ha varit en av onsdagens vinnare på börsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons