Annons
Nyheter

Migranter räddade på Engelska kanalen

Frankrike • Publicerad 9 maj 2020
På bilden syns en fransk polis som patrullerar en strand i närheten av Calais för att upptäcka migranter som försöker ta sig till Storbritannien sjövägen. Bilden är från januari i fjol.
På bilden syns en fransk polis som patrullerar en strand i närheten av Calais för att upptäcka migranter som försöker ta sig till Storbritannien sjövägen. Bilden är från januari i fjol.Foto: Michel Spingler/AP/TT

En grupp på 16 migranter, varav ett barn, räddades av franska kustbevakningen sedan de hamnat i sjönöd på Engelska kanalen, enligt franska myndigheter.

Gruppen färdades i en båt som fick motorproblem vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen. Migranterna lyckades ringa efter hjälp, och de räddades vid femtiden omkring sex kilometer utanför kuststaden Calais. Migranterna tog senare till Dunkerque där de lämnades över till polisen.

Varje år försöker många migranter ta sig till Storbritannien från Calais genom att korsa Engelska kanalen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons