Annons
Nyheter

Migranter stormade gräns till Spanien

Spanien • Publicerad 2 mars 2022
Migranter tar igen sig vid ett migrationscenter i Melilla efter att ha tagit sig över det säkerhetsstaket som skiljer den spanska staden från Marocko.
Migranter tar igen sig vid ett migrationscenter i Melilla efter att ha tagit sig över det säkerhetsstaket som skiljer den spanska staden från Marocko.Foto: Javier Bernardo/AP/TT

Omkring 2 500 migranter har försökt ta sig över gränsen till den spanska exklaven Melilla i Nordafrika. Omkring 500 av dem lyckades ta sig över det hårdbevakade staket som skiljer territoriet från Marocko, uppger spanska säkerhetsstyrkor i ett uttalande.

Enligt myndigheterna använde migranterna krokar för att ta sig över staketet och tre spanska Guardia Civil-poliser och tre migranter skadades lindrigt vid stormningen.

Melilla och Ceuta, en annan spansk stad i Marocko, är EU:s enda landgränser med Afrika. Många afrikanska migranter försöker ta sig in den vägen, antingen genom att klättra över staket vid gränsen eller simma längs kusten, för att sedan försöka ta sig vidare till fastlandet i Europa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons