Annons
Nyheter

Minderårig misstänkt för skottdrama i Farsta

Brott • Publicerad 12 november 2020
En person vårdas på sjukhus för skottskador. En minderårig person misstänks för mordförsök. Arkivbild.
En person vårdas på sjukhus för skottskador. En minderårig person misstänks för mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En pojke vårdas fortfarande på sjukhus efter att ha blivit skjuten i Farsta i onsdags. En person är misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Det finns en misstänkt person som är under 15 år gammal, säger åklagare Sara Stolper till TT.

Annons

Hon vill inte kommentera händelsen vidare. Enligt Dagens Nyheter rör det sig om en 17-årig pojke som av misstag skjutits av en 14-årig pojke, uppgifter som även Expressen rapporterat. Den 17-årige pojken ska ha blivit träffad i huvudet och är allvarligt skadad.

– Det rör sig om en olyckshändelse. Av hänsyn till att de involverade är så unga vill jag inte lämna några ytterligare kommentarer, säger Olof Bexell, som utsetts till juridiskt ombud åt 14-åringen, till DN.

Rättsvårdade myndigheter har överlämnat 14-åringen till socialtjänsten. Enligt lagen om unga lagöverträdare kan inte personer under 15 år frihetsberövas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons