Annons
Nyheter

Minskat resande efter FHM:s nya restriktioner

Coronaviruset • Publicerad 5 november 2020
Resandet inom storstadsregionerna minskade efter att nya lokala restriktioner införts i landet. Arkivbild.
Resandet inom storstadsregionerna minskade efter att nya lokala restriktioner införts i landet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Resandet inom storstadsregionerna har minskat med 14 procent sedan Folkhälsomyndigheten infört lokala restriktioner i Skåne, Västra Götaland och Stockholm. Det visar en analys av rörelsemönster som Telia gjort där de genom anonymiserad data följt människors mobiltelefoner.

Minskningen avser hur resandet såg ut mellan måndag och onsdag under vecka 45 och måndag och onsdag vecka 43. Även resor från de tre regionerna minskade med nästan 15 procent.

Annons

"Vår data och analys visar att svenskarna verkligen tog till sig Folkhälsomyndighetens skärpta råd. Det är en stor och snabb minskning av resandet, beteendet förändrades i princip över en natt", säger Kristofer Ågren, chef för affärsområde dataanalys på Telia, i ett pressmeddelande.

Jämfört med samma period 2019 minskade resandet med 30–40 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons