Annons
Nyheter

Misstänkt bilbomb säkrad i Norrköping

Ingress här...
Publicerad 18 oktober 2017

Stora delar av centrala Norrköping spärrades av under flera timmar, sedan ett misstänkt föremål hittats under en bil. Nu har föremålet säkrats av nationella bombskyddet.

Brott

Annons

Det är fortfarande oklart om det rör sig om någon typ av sprängladdning.

– Det är fortfarande ett misstänkt farligt föremål, men vi har ju säkrat det och lagt det i en bombkärra så att vi kan köra bort det från platsen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Föremålet ska nu, om möjligt, undersökas närmare på annan plats.

– Det kan vara så att det inte går att göra utan att det kommer att sprängas sönder. Det är ju farliga grejer som inte är så lätta att hantera, säger Thomas Agnevik.

Föremålet hittades under en personbil strax före klockan 14. Polisen vill inte säga om det var bilägaren som slagit larm. Inte heller om det finns någon hotbild mot bilägaren.

Fyndet ledde till stora avspärrningar och inställd kollektivtrafik i området. Närboende manades att hålla sig borta från fönstren och några boende evakuerades.

– Det är några som har behövt lämna sina bostäder eller inte har kunnat komma in till sina bostäder på grund av det här, säger Thomas Agnevik.

Sedan föremålet säkrats kunde avspärrningarna hävas. En mindre avspärrning upprättades kring själva brottsplatsen.

– Där kommer vi att ledsaga boende som behöver komma in i det avspärrade området för att ta sig hem, förklarar Thomas Agnevik.

En förundersökning om försök till mord har inletts och polisens tekniker ska undersöka platsen kring bilen för att säkra spår efter den eller de som kan ha placerat ut det misstänkta föremålet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons