Annons
Nyheter

Misstänkt bromsfel på nära en miljon Mercedes

Trafik • Publicerad 5 juni 2022
Mercedes-Benz återkallar nära en miljon bilar. Arkivbild
Mercedes-Benz återkallar nära en miljon bilar. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/TT

Mercedes kallar tillbaka nära en miljon bilar av äldre modeller på grund av ett potentiellt bromsfel, uppger den tyska transportmyndigheten KBA.

Återkallandet berör bilar tillverkade åren 2004 till 2015, suv-modellerna ML och GL samt minivan i R-klassen. Totalt återkallas 993 407 bilar världen över, varav omkring 70 000 i Tyskland. I vilken mån bilar i Sverige berörs framgår ännu inte.

Annons

Det handlar om sällsynta fall av svår korrosion i bromsservon. I värsta fall kan det innebära att förbindelsen med bromspedalen skadas, och att bromsen då kan sluta att fungera vid väldigt hårda inbromsningar.

Mercedes-Benz säger i en kommentar man omedelbart ska inleda arbetet med att kontakta ägarna till de fordon som kan vara berörda. "Fram tills dess ber vi våra kunder att inte köra sina fordon", meddelar företaget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons