Annons
Nyheter

Misstänkt mordbrand i villa utanför Luleå

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand efter det att en villa utanför Luleå började brinna kraftigt under natten till lördagen.
Det är ännu okänt om någon befann sig i villan.
Brott • Publicerad 9 april 2022
Polisen misstänker mordbrand i en villa utanför Luleå. Arkivbild.
Polisen misstänker mordbrand i en villa utanför Luleå. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 08-tiden på lördagen är det fortfarande oklart om någon befann sig i huset när branden utbröt. Under nattens gång har villan brunnit ned till grunden och för räddningstjänst återstår bara efterbevakning.

– Vi har ännu inte kunnat bekräfta om någon befann sig där inne, säger Björn Karlström, inre befäl på räddningstjänsten.

Annons

Det var en förbipasserande som strax efter midnatt natten till lördagen upptäckte och larmade om den kraftiga branden i villan strax utanför Luleå. Det är oklart vad som orsakade branden.

– Det är inlett en förundersökning rörande mordbrand. Tekniker är där eller på väg dit för att göra en undersökning, säger Urban Ekberg, presstalesperson vid polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons