Annons
Nyheter

Misstänkta för mord i Södertälje frisläppta

De tre personer som suttit anhållna misstänkta för att ha skjutit ihjäl en man i Södertälje i söndags har släppts på fri fot.
Brott • Publicerad 8 december 2022
Polis på plats vid brottsplatsen med tekniker och hundförare efter söndagens mord i området Blombacka i Södertälje.
Polis på plats vid brottsplatsen med tekniker och hundförare efter söndagens mord i området Blombacka i Södertälje.Foto: Jessica Gow/TT

"Vi fortsätter arbeta med full kraft i utredningen. De tre männen är fortfarande misstänkta i utredningen, men min bedömning är att det inte finns tillräckliga skäl för att begära dem häktade", säger åklagare Patrik Viklund enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Larmet om söndagens skottlossning i området Blombacka kom vid 19.30-tiden. Ett stort antal polispatruller skickades till platsen där en skadad man i 20-årsåldern hittades. Polisen meddelade senare att han avlidit.

Annons

De tre männen kunde gripas i närheten.

– De greps i nära anslutning till själva skjutningen och vi har sådana uppgifter att vi har anledning att gripa dem, sade kriminalkommissarie Gunnar Appelgren som arbetar i Södertälje, till TT i måndags.

Polisens huvudhypotes är att mordet är en del av en pågående gängkonflikt i staden. Sju personer har hittills i år skjutits ihjäl i Södertälje i år.

Enligt Gunnar Appelgren befann sig polisen i närheten när mordet skedde. Hans bedömning är att det i Södertälje nu finns "väldigt motiverade gärningsmän".

– Som vi har sett tidigare går man fram och skjuter fast det är poliser på plats. Här har vi poliser ungefär 200–300 meter från själva mordplatsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons