Annons
Nyheter

Modekedja ansöker om konkursskydd

Ekonomi • Publicerad 4 maj 2020
J. Crew har tvingats stänga nära 500 butiker under coronapandemin och nu har bolaget ansökt om konkursskydd.
J. Crew har tvingats stänga nära 500 butiker under coronapandemin och nu har bolaget ansökt om konkursskydd.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Den New York-baserade amerikanska klädkedjan J. Crew har ansökt om så kallat konkursskydd.

Bolaget, vars kläder burits av bland andra den tidigare presidenthustrun Michelle Obama, ställer nu sitt hopp till långivarna. J. Crews krisplan handlar bland annat om att minska skuldbördan med 1,65 miljarder dollar, genom att omvandla lån till aktier. Bolaget har också säkrat en finansiering på 400 miljoner dollar från några av sina största ägare.

Annons

J. Crew har tillfälligt tvingats stänga nära 500 butiker på grund av smittskyddsrestriktioner i coronapandemin.

Bolagets konkursansökan, i en domstol i Virginia i USA, är enligt kapitel elva i den amerikanska konkurslagen, vilket brukar kallas för en ansökan om konkursskydd.

Redan före pandemin bröt ut hade modekoncernen en ansträngd ekonomi och har kämpat för att hänga med i omställningen när allt fler konsumenter vänder sig till e-handeln. Det är inte första gången bolaget står inför konkurs.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons