Annons
Nyheter

Mördare på flykt tros ha dödat hel familj

En mördare på rymmen misstänks ha mördat en familj på fem personer i den amerikanska delstaten Texas. Mannen hittades på torsdagen och sköts då själv ihjäl av polis.
USA • Publicerad 3 juni 2022
En förrymd mördare i Texas, USA, misstänks ha mördat fem personer i en familj som han stötte på under sin flykt. Arkivbild.
En förrymd mördare i Texas, USA, misstänks ha mördat fem personer i en familj som han stötte på under sin flykt. Arkivbild.Foto: Eric Gay/AP/TT

Gonzalo Lopez, 46, rymde från en fångtransport den 12 maj och var föremål för en intensiv polisjakt.

På torsdagen larmades polis till en stuga i den lilla orten Centerville, där de hittade fem döda personer – en vuxen, en ungdom och tre barn. Lopez misstänks ha mördat dem på torsdagseftermiddagen och sedan ha gett sig av därifrån i familjens bil.

Annons

"Polisen i Atascosa county lokaliserade det stulna fordonet, stoppade det med spikmattor och en skottväxling tog vid", meddelar en talesperson för Texas justitiedepartement.

Gonzalo Lopez var del av organiserad brottslighet i Mexiko och avtjänade ett livstidsstraff för att ha mördat en man på den amerikanska sidan av gränsen år 2006. Vid flykten från fångtransporten för några veckor sedan knivhögg och skadade han en vakt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons