Annons
Nyheter

Morddömd rymde från rättspsyk

En morddömd 63-årig patient på rättspsykiatriska kliniken i Växjö avvek från sjukhusområdet på torsdagskvällen. Enligt dagens morgonrapport från vakthavande polisbefäl är mannen fortfarande på rymmen. Han bedöms inte vara farlig för allmänheten.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2006

Polisen fick larm efter 19-tiden då personal märkt att mannen inte återkommit i tid efter sin obevakade persmission. Han har enligt länsrättens beslut rätt till två gånger 30 minuters permission inne på området varje dag, utan övervakning.

- Därför kan inte personalen på kliniken lastas för hans försvinnande, säger Fredrik Svärd, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.

Annons

Inte farlig Han fick också besked från vårdpersonalen att mannen inte bedöms vara farlig för allmän-

heten.

Mannen har vårdats inom psykiatrin i 16 år sedan han år 1990 högg ihjäl en granne i en ort i Skåne med en brödkniv. Mannen är drogmissbrukare. Han har avvikit flera gånger tidigare och hittats drog-

påverkad i sjukhusets närhet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons