Annons
Nyheter

Mordmisstänkt lider inte av psykisk störning

Brott • Publicerad 11 augusti 2022
Polisens kriminaltekniker undersökte bostaden i Landskrona där det misstänka mordet hade begåtts. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man som misstänks ha mördat en släkting i Landskrona lider inte av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Malmöhus.

Det var i januari år som den nu åtalade 40-åringen kom in på en polisstation och anmälde att han mördat en nära släkting i en bostad i Landskrona. I bostaden hittade polisen en död person som hade fått flera knivhugg mot kroppen.

Annons

40-åringen åtalades för mord men rättegången, som hölls i juni, gjorde ett uppehåll för att den åtalade skulle kunna genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Rättsmedicinalverkets utlåtande gör nu gällande att mannen varken led eller lider av någon allvarlig psykisk störning. Detta innebär att 40-åringen kan dömas till fängelse om tingsrätten finner att han är skyldig till brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons