Annons
Nyheter

Musk hotar dra tillbaka Twitterköp – igen

Ekonomi • Publicerad 6 juni 2022
Elon Musk. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Teslagrundaren Elon Musk hotar återigen att avbryta köpet av sociala medier-plattformen Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande ungefär 440 miljarder kronor.

Det framkommer i ett brev från hans advokater, adresserat till Twitter, där företaget anklagas för att undanhålla information om andelen spam- och fejkkonton på plattformen.

Annons

Det är ett "tydligt brott" mot avtalet parterna ingått och Musk "förbehåller sig rätten att inte fullfölja transaktionen", står det i brevet.

Twitter har tidigare uppgett att andelen spam- och fejkkonton utgör under 5 procent av det totala antalet konton på plattformen, medan Musk hävdat att andelen i själva verket kan vara fyra gånger så stor. Därför vill han ha tillgång till företagets data och göra en egen analys, enligt brevet.

Den 50-årige multimiljardären Elon Musk är, enligt Forbes, världens rikaste man.

Rättad: I en tidigare version av texten var köpesumman felaktig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons