Annons
Nyheter

Musk: Teslas robot snart redo för visning

Ekonomi • Publicerad 3 juni 2022
Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

Teslas människoliknande robot Optimus kan vara klar inom månader, meddelar bolagets vd Elon Musk på Twitter, och meddelar att man därför kommer att flytta fram Teslas planerade AI-evenamng.

"Teslas AI-dag skjuts fram till 30 september eftersom vi skulle ha en fungerande Optimus-prototyp vid det laget", skriver techmogulen.

Annons

Optimus presenterades för första gången i augusti 2021 och ska enligt Musk kunna utföra vardagliga sysslor som att handla matvaror. Musk har sagt att roboten på sikt har "potentialen att bli mer betydelsefull än (bolagets) fordonstillverkning".

I presentationen från förra året framkom det att Optimus beräknas bli omkring 173 centimeter lång, med en vikt på virka 57 kilo och med en lyftkapacitet på 20 kilo. Roboten kommer att styras med samma AI-system som finns i Teslas bilar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons