Annons
Nyheter

Myndighet: Google spionerar på sina anställda

Ekonomi • Publicerad 3 december 2020
Google anklagas för att spionera på sina anställda. Arkivbild.
Google anklagas för att spionera på sina anställda. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Google bryter mot lagen genom att övervaka sina anställda, och flera personer har fått sparken när de försökt organisera sig fackligt. Detta enligt en utredning från den amerikanska arbetsmarknadsmyndigheten NLRB, rapporterar NBC News.

Den illegala övervakningen ska ha skett vid flera tillfällen och bland annat ha omfattat en presentation om fackliga aktiviteter som en anställd hållit. Enligt NLRB har Google också blockerat sin personal från att dela klagomål om jobbet med varandra via mejl och ett internt kommunikationsverktyg.

Googles relation med facket har varit en följetong i amerikanska medier. Förra året ledde det bland annat till att de dåvarande demokratiska presidentkandidaterna Bernie Sanders och Elizabeth Warren anklagade it-jätten för att vara antifacklig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons