Annons
Nyheter

Näringsministern: Blir ingen vanlig jul

Ekonomi • Publicerad 16 december 2020
Näringsminister Ibrahim Baylan (S) håller i en gemensam pressträff med Folkhälsomyndigheten och Svensk Handel. Arkivbild.
Näringsminister Ibrahim Baylan (S) håller i en gemensam pressträff med Folkhälsomyndigheten och Svensk Handel. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Det blir ingen vanlig jul i år. Det beror på att vi alla har ett ansvar att trycka ned den här smittan, säger näringsminister Ibrahim Baylan (S) på dagens pressträff.

Han har träffat Svensk Handel och Handelsanställdas förbund för att diskutera kommande helger och julhandeln och hur risken för smitta kan minimeras.

Annons

Enligt de restriktioner som gäller avråds allmänheten från att besöka butiker förutom livsmedelsbutiker och apotek. Samtidigt håller butiker fortsatt öppet och i och med att e-handeln förmodas växa kraftigt kommer trycket på paketutlämningen att öka och med den risken för smittspridningen även där.

Baylan påminner om den enskildas ansvar att bidra till att minska smittspridningen.

– Mitt budskap är enkelt, går det inte att handla utan trängsel, då ska du inte handla, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons