Annons
Nyheter

Nasdaq förbjuds att handla utan samtycke

Ekonomi • Publicerad 3 juni 2022
Börsoperatören Nasdaq ska betala vite på 50 miljoner kronor om den bryter mot det tillfälliga förbudet. Arkivbild.
Börsoperatören Nasdaq ska betala vite på 50 miljoner kronor om den bryter mot det tillfälliga förbudet. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Konkurrensverket förbjuder tillfälligt börsoperatören Nasdaq att erbjuda handel med aktier som är noterade på konkurrenten NGM:s marknadsplats Nordic SME om bolagen inte ger sitt samtyckte till det, enligt ett pressmeddelande.

Förbudet följer på Nasdaqs tidigare besked att börsoperatören ska erbjuda handel med bolag som är noterade på Nordic SME.

Annons

"Vi bedömer att Nasdaqs agerande kan skada såväl emittenter som noteringsmarknaden för små och medelstora företag, och i synnerhet NGM. Nasdaq har i egenskap av sin dominerande ställning ett särskilt ansvar att inte agera på ett sätt som riskerar att skada konkurrensen", säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten i pressmeddelandet.

Beslutet är tillfälligt och gäller till dess att den fördjupade utredningen är klar. Om Nasdaq bryter mot förbudet ska bolaget betala vite på 50 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons