Annons
Nyheter

NCC bygger ny vattenpark i Liseberg

Ekonomi • Publicerad 12 november 2020
Nöjesparken Liseberg, som har stängts på grund av covid-19-pandemin, ska få en ny stor vattenpark. Arkivbild
Nöjesparken Liseberg, som har stängts på grund av covid-19-pandemin, ska få en ny stor vattenpark. ArkivbildFoto: Adam Ihse / TT

Byggkoncernen NCC har tecknat kontrakt för utbyggnaden av en ny vattenpark i nöjesparken Liseberg i Göteborg. Vattenparken har fått namnet Oceana.

Uppdraget sker via utvecklingsbolaget Liseberg Skår AB och ordervärdet uppgår till cirka 700 miljoner kronor, skriver NCC i ett pressmeddelande.

Annons

"Det blir en storslagen vattenupplevelse, olik allt annat som finns på marknaden i Skandinavien idag. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat" skriver Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt, i en kommentar.

Oceana ska bli cirka 13 600 kvadratmeter stort med en badyta om cirka 6 000 kvadratmeter inomhus och 4 000 kvadratmeter utomhus.

Därtill kommer 14 åkattraktioner finnas i Oceana, varav fyra större vattenattraktioner.

"Vattenparken kommer att rymma cirka 1 750 personer som mest", skriver NCC.

Byggnationen inleds omedelbart och vattenparken beräknas vara färdigställd i början av 2024.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons