Annons
Nyheter

Nobiachefen ser risk för nya restriktioner

Kökstillverkaren Nobia redovisar en vinst före skatt på 169 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal ett år tidigare låg vinsten på 242 miljoner kronor.
Samtidigt varnar vd Jan Sintorn för att han ser en risk för nya restriktioner.
Ekonomi • Publicerad 3 november 2020
Nobia, som tillverkar köksinredning, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Tredje kvartalet präglades av stabilisering och återhämtning för flera verksamheter efter ett utmanande andra kvartal, enligt Nobias vd Jan Sintorn.

"Bilden är dock fragmenterad eftersom olika slutmarknadssegment och geografiska områden befinner sig i olika faser av pandemin, med olika konsekvenser beroende på de statliga restriktionerna som finns", skriver han i en kommentar.

Annons

Nettoomsättningen under kvartalet sjönk till 3 105 miljoner från 3 265 miljoner kronor ett år tidigare.

Utsikterna är osäkra, enligt Sintorn, med risk för nya restriktioner.

"Men vi bedömer för närvarande att risken för tillfälliga stängningar av våra fabriker är begränsad. Så länge vi kan fortsätta att bedriva verksamheten som vanligt anser vi att den ökande trenden av renoveringar i hemmet, tillväxten inom online-besök och digitala designmöten kommer att omvandlas till växande orderböcker över tid", skriver Sintorn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons