Annons
Nyheter

Norskt bolag tar över omstritt bygge

Ekonomi • Publicerad 7 december 2020
Det norska fastighetsbolaget Obos tar över Oscar Properties projekt Gasklockan i Stockholm. Arkivbild som föreställer ett annat byggprojekt.
Det norska fastighetsbolaget Obos tar över Oscar Properties projekt Gasklockan i Stockholm. Arkivbild som föreställer ett annat byggprojekt.Foto: Anders Wiklund/TT

Det norska fastighetsbolaget Obos tar över bostadsprojektet Gasklockan i Stockholm efter Oscar Properties, skriver Dagens industri.

Stockholms stad hävde för ett år sedan sitt avtal med Oscar Properties om Gasklockan. Bostadsbolaget hade då vägrat att betala köpesumman för marken på cirka 600 miljoner kronor med hänvisning till oklarheter i ansvarsfrågan för miljöföroreningar i marken vid bygget.

Annons

Daniel Kjörberg Siraj, koncernchef på Obos, uppger nu för Di att bolaget har betalat ungefär 700 miljoner kronor för marken. Ombyggnaden av Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden väntas inledas 2023 och vara klar 2026.

Rättad: Tidigare version innehöll fel information om byggnadsstart och förmodat datum om när bygget väntas vara klart.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons