Annons
Nyheter

Norwegian backar om munskyddstvång

Ekonomi • Publicerad 15 maj 2020
Norwegian avvaktar med att införa krav på munskydd ombord på flygplanen. Arkivbild.
Norwegian avvaktar med att införa krav på munskydd ombord på flygplanen. Arkivbild.Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

Från och med nästa vecka inför flera flygbolag krav på passagerare att bära munskydd under flygningar. Det gäller bland annat SAS och Finnairs passagerare. Även Norwegian sa tidigare i veckan att bolaget planerade för ett munskyddstvång från nästa vecka, men nu har bolaget ändrat sig.

– Vi avvaktar uppdaterade smittskyddsrekommendationer från EASA innan vi inför krav på att använda munskydd, säger Lasse Sandaker–Nielsen, informationsdirektör på Norwegian till den norska nyhetsbyrån NTB.

Annons

För närvarande flyger Norwegian endast inrikesturer i Norge.

I onsdags lade EU-kommissionen fram sin plan för hur resandet och turismen på ett säkert sätt kan komma i gång igen i Europa. Munskydd ombord på flygningar är något som EU-kommissionen rekommenderar. Den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA är den som ska ta fram hälso- och säkerhetsregler för flygandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons