Annons
Nyheter

Ny president utsedd i Vietnam

Vietnam • Publicerad 2 mars 2023
Vietnams nye president Vo Van Thuong höll sitt första tal som president på torsdagen. Bilden kommer från statliga vietnamesiska nyhetsbyrån VNA.
Vietnams nye president Vo Van Thuong höll sitt första tal som president på torsdagen. Bilden kommer från statliga vietnamesiska nyhetsbyrån VNA.Foto: Bui Doan Tan/VNA/AP/TT

Vo Van Thuong har utsetts till ny president i Vietnam. Han var den ende kandidaten till posten och fick enligt statliga medier 487 av 488 röster i nationalförsamlingen.

Den nye presidenten lovade omedelbart att slå ner på korruptionen i landet.

Annons

Beskedet om att företrädaren Nguyen Xuan Phuc avgått kom i januari efter en tids rykten om att han skulle få sparken. Flera ministrar har avskedats som ett led i en antikorruptionssatsning, och flera tjänstemän har gripits.

52-årige Vo Van Thuong anses stå nära Nguyen Phu Tron, som ligger bakom antikorruptionskampanjen och som är generalsekreterare i det enväldiga kommunistpartiet som styr Vietnam.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons