Annons
Nyheter

Nya bekymmer för Wexnet

Mindre än en vecka efter förra avbrottet i Wexnets fibernät kom nästa smäll. Samma 5000 kunder drabbades igen under onsdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 27 november 2014

– Det här är oerhört tråkigt, vi gör allt vi kan för att minimera tiden som trafiken ligger nere, säger Wexnets affärsområdeschef Per Bengtsson.

Det är återigen stora och felaktiga strömmar i datatrafiken i nätet bara öka och som gör att delar av Wexnets nät måste stängas ned och startas om. Men någon attack utifrån som bygger upp överbelastningen anser inte Per Bengtsson att det handlar om.

Annons

– Nej, den bedömningen gör inte våra tekniker. Det är i vårt tillfälliga system det här händer, alltså det vi har installerat inför den övergång till vårt helt nya system vi förbereder och dit alla kunder kommer att överföras till i februari nästa år.

Idag har Wexnet över 20000 kunder, 15000 ligger kvar i det gamla medan 5000 alltså huseras i det tillfälliga och det är de 5000 som också fått se sin uppkoppling stängas ned.

– Vi har fler kunder på väg in men de kommer att gå direkt in i vårt ombyggda nya system som ska klara 30000 kunder. Det som är bra i allt det här dåliga är att vi lyckast pressa återställandetiderna. Förra avbrottet var avhjälpt på 2,5 timma jämfört med 5 timmar tidigare. Det är trist att behöva säga det men vi blir bättre på ett jobb som vi egentligen inte vill göra, säger Per Bengtsson.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons