Annons
Nyheter

Nya covidregler i England ska gynna ekonomin

Coronaviruset • Publicerad 13 januari 2022
Storbritanniens hälsominister Sajid Javid. Arkivbild.
Storbritanniens hälsominister Sajid Javid. Arkivbild.Foto: Toby Melville/AP/T

Storbritanniens regering lättar på coronarestriktionerna i England för att inte ekonomin ska ta alltför stor skada.

Lättnaden som träder i kraft på måndag innebär att personer som testat positivt för covid-19 endast måste isolera sig i minst fem dagar, jämfört med sju dagar som tidigare.

Annons

Hälsominister Sajid Javid säger i ett uttalande att regeringen har gått igenom reglerna för att säkerställa att de leder till högsta möjliga ekonomiska aktivitet, och samtidigt minimerar risken för att fortfarande sjuka personer bryter isoleringen.

"Eventuella begränsningar av våra friheter måste vara en absolut sista utväg, och vi ska inte hålla dem på plats en dag längre än absolut nödvändigt", säger Javid i uttalandet.

Javid hänvisar till statistik från brittiska myndigheter som visar att omkring två tredjedelar av dem som bekräftats smittade med covid-19 inte längre sprider smitta vid den femte dagen av sin hemisolering.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons