Annons
Nyheter

Nya domar och åtal efter påskupploppen

Brott • Publicerad 5 april 2023
Fyra personer hade åtalats vid Örebro tingsrätt. En av dem frias medan de andra tre döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Arkivbild.
Fyra personer hade åtalats vid Örebro tingsrätt. En av dem frias medan de andra tre döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Arkivbild.Foto: Filip Erlind/TT

Tre unga män som deltagit vid våldsamheterna i Sveaparken i Örebro förra våren, har nu dömts för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Männen, som alla var yngre än 18 år vid oroligheterna, döms till ungdomsövervakning i mellan sex månader och ett år.

Annons

Den fjärde, en 17-årig pojke, som åtalats frias däremot. Enligt Örebro tingsrätt är det inte bevisat att han kastade några stenar.

I Norrköping åtalas fyra män i 20–30-årsåldern för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter påskupploppen där. Tre av männen åtalas också för grovt våld mot tjänsteman alternativt försök till grovt våld mot tjänsteman.

Tre av de misstänkta sitter häktade, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons