Annons
Nyheter

Nya dykningar efter försvunnen turnéledare

Nya dykningar kommer att genomföras i sökandet efter den turnéledare som försvann i Blekinge 1999.
Mannen dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han är mördad.
Brott • Publicerad 7 december 2017

– Vi vill ge folk chans att kontakta oss och berätta. Om man vet eller tror sig veta eller känner att man har behov av att ge oss information, så får man hemskt gärna göra det, för då kommer vi att ta hand om det och se vad det kan leda vidare till, säger kriminalkommissarie Bo Lundqvist, chef för gruppen som utreder kalla fall inom polisens region Syd.

Gruppen har under året tagit över gamla, ouppklarade fall från Blekinge län och i samband med detta gått igenom bland annat utredningen om turnéledarens försvinnande på nytt. Då har gruppen bedömt att det finns anledning att vidta vissa åtgärder, bland annat dykningar, och att dessa åtgärder bör vidtas nu.

Annons

– Vi kommer nu att fortsätta med nya dykningar, inom någon vecka eller så.

Detta kommer att göras på flera olika ställen, men Lundqvist vill inte kommentera var. Han vill inte heller kommentera om misstankar riktas mot någon speciell person.

När turnéledaren senast sågs befann han sig utanför en rockklubb i Sölvesborg i sällskap med en 22-årig man som var skyldig honom pengar. Vittnen såg de båda åka iväg i en bil. Det finns också personer som uppger sig ha hört skott. Turnéledarens väska hittades ett par dygn senare på isen på sjön Immeln, som ligger flera mil från Sölvesborg. 22-åringen var både anhållen och häktad som misstänkt i utredningen, men han släpptes senare i brist på bevis.

I september 1999 sköt han ihjäl tre män utanför Klippan i Skåne och dömdes senare till livstids fängelse.

Polisen har tidigare gjort omfattande ansträngningar för att hitta den försvunne turnéledaren. Med hjälp av dykare, hundar och helikopter har man sökt längs kusten utanför Sölvesborg, utefter flera alternativa vägar mellan Sölvesborg och Immeln samt i sjöar, gruvhål och märgelgravar.

Cecilia Klintö/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons