Annons

Nya sanktioner mot Putins närmaste krets

Ukrainakriget • Publicerad 3 mars 2022
President Joe Bidens regering riktar nya sanktioner mot personer med koppling till Vladimir Putin. Arkivbild.
President Joe Bidens regering riktar nya sanktioner mot personer med koppling till Vladimir Putin. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Både USA och Storbritannien riktar nya sanktioner mot oligarker och andra i den ryske presidenten Vladimir Putins närmaste krets. Flera av dem har redan fått sanktioner riktade mot sig av EU.

Bland personerna finns Putins pressekreterare Dmitrij Peskov, den stormrike affärsmannen Alisjer Usmanov och den tidigare vice premiärministern Igor Sjuvalov.

Annons

Det amerikanska utrikesdepartement stoppar också visum för 19 ryska oligarker och deras familjemedlemmar.

President Joe Bidens regering meddelar i ett uttalande att de berörda personerna kommer att isoleras från USA:s finansiella system och få sina tillgångar frysta.

Usmanov och Sjuvalov har enligt det brittiska utrikesdepartementet "betydande intressen i Storbritannien och nära kopplingar till Kreml".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons