Annons
Nyheter

Oasmia ska spara 100 miljoner kronor per år

Ekonomi • Publicerad 13 maj 2020
Oasmia ska fokusera mer på forskning och utveckling och mindre på kommersiell tillverkning, enligt en ny strategisk plan. Arkivbild.
Oasmia ska fokusera mer på forskning och utveckling och mindre på kommersiell tillverkning, enligt en ny strategisk plan. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Uppsalabaserade Oasmia Pharmaceutical har beslutat om ett paket med kostnadsbesparingar som ska dra ned den årliga kostnaden med 100 miljoner kronor, skriver läkemedelstillverkaren i ett pressmeddelande.

Ett annat mål är att halvera den så kallade förbränningstakten i bolagets kassa till tio miljoner kronor per månad.

Annons

Oasmia kommer dessutom justera i sin strategi och fokusera mer på forskning och utveckling och kliniska studier till skillnad från kommersiell tillverkning framöver.

Aktien i Oasmia, som rusat uppåt med drygt 90 procent sedan årsskiftet, stiger med 2,5 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons