Annons
Nyheter

Oatly gör en halv miljard i förlust

Ekonomi • Publicerad 2 augusti 2022
Oatlyfabriken i Landskrona. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I sin andra kvartalsrapport redovisar havredryckstillverkaren Oatly en förlust på 62 miljoner dollar före räntor, skatter och avskrivningar. Det motsvarar 637 miljoner kronor.

Bolagets vd Toni Petersson är nöjd med en försäljningstillväxt på 22 procent, men nämner också flera motvindar – inte minst de fortsatta covidrelaterade nedstängningarna i Kina.

Annons

"Den globala konsumentefterfrågan är fortsatt lika stark som tidigare och vi har en beprövad flerkanalsstrategi som vi tror positionerar oss väl för långsiktig tillväxt och lönsamhet", skriver han i rapportens vd-ord.

Omsättningen var på 1,8 miljarder kronor, mer än fjolårets andra kvartal då den låg på 1,5 miljarder kronor. Men även förlusterna ökar: För ett år sedan var de 443 miljoner kronor.

Aktien har gått i nedförsbacke på Nasdaq-börsen i USA sedan den noterades i maj förra året på 17 dollar per aktie. I år har den gått ned mer än 50 procent och handlas för 3,92 dollar styck.

Rättat: I en tidigare version av texten fanns felaktiga siffror i första och femte stycket.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons