Nyheter

Oförskämd student fick böter

Stockholm • Publicerad 11 september 2018

Att vara oförskämd mot hovrätten gör inte att man får behålla sitt bostadskontrakt. I stället kan det leda till dryga böter.

Det fick en 38-årig student i Stockholm erfara när han ilsknade till över att hyresnämnden godkände att Stiftelsen Stockholms studentbostäder sade upp hans kontrakt, skriver Hem & Hyra.

Orsaken till uppsägningen var att mannen tidvis inte varit inskriven i studentkåren, vilket krävs för att få hyra en studentbostad.

Mannen överklagade uppsägningen via brev med uttryck som ”din korrupta hora”, ”hovrättens korrupta horor”, ”Svea hovrätts korrupta horor” och ”hovrättens korrupta jäviga horor”.

Hovrätten avslog överklagandet och kom även fram till att mannen tidigare bland annat dömts till fängelse för olaga hot efter att ha bombhotat Södertörns högskola.

Förutom avslaget får mannen böta 2 000 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.