Annons
Nyheter

Ökad omsättning för Zalando

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2021
Zalando har släppt delårssiffror. Arkivbild.
Zalando har släppt delårssiffror. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Näthandelskedjan Zalando, som ägs till 21 procent av Stenbeckssfärens Kinnevik, redovisar en kraftigt ökad omsättning för första kvartalet. Den landar på drygt 2 237 miljarder euro, upp från 1 524 miljoner euro motsvarande period 2020.

Det justerade rörelseresultatet blev 93,3 miljoner euro.

Annons

Antalet aktiva kunder ökade, från 31,9 miljoner till 41,8 miljoner.

Bolaget förväntar sig att bruttoförsäljningen under helåret kommer att växa 31 till 36 procent till mellan 14,0 och 14,6 miljarder euro.

Intäkterna förväntas stiga 26 till 31 procent till mellan 10,1 och 10,5 miljarder euro.

"Under första kvartalet 2021 har Zalando levererat den största tillväxten någonsin sedan företaget introducerades på börsen 2014. Vi ser vår plattformsverksamhet utvecklas i ökad hastighet, vilket skapar fördelar för både kunder och partners, vilket möjliggör för oss att ta hastiga steg i resan mot att bli en startpunkt för mode", skriver Zalandos finanschef David Schröder i en kommentar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons