Annons
Nyheter

Ökänd gangster gripen på Sardinien

Italien • Publicerad 18 december 2021
Graziano Mesina när han blev benådad, 2004. Arkivbild.
Graziano Mesina när han blev benådad, 2004. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni

Sardiniens mest ökände gangster Graziano Mesina, också känd som Grazianeddu, har gripits i Italien, skriver Corriere della Sera. 79-åringen har varit på rymmen sedan juli 2020, och är känd för sin inblandning i kidnappningar och droghandel.

Mesina tillbringade över 40 år i fängelse innan han blev benådad 2004. Men benådningen blev upphävd när han dömdes för ett nytt brott, denna gång till 30 år i fängelse för internationella drogaffärer. Mesina försvann dock innan domen kunde verkställas, för över ett år sedan.

Graziano Mesina är Sardiniens mest kända gangster och var för många på 1960- och 1970-talen en hjälte för sina förment antikapitalistiska kidnappningar och sina många vågade flyktförsök. Under tiden han var på flykt miste han två systrar och ett barnbarn som gick bort i covid-19.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons