Annons
Nyheter

Ökat sug efter snabbmat i tredje kvartalet

Ekonomi • Publicerad 10 december 2020
Glest med gäster på många restauranger under coronapandemin.
Glest med gäster på många restauranger under coronapandemin.Foto: Janerik Henriksson/TT

Restaurangernas försäljningsvolym minskade med 18,6 procent under tredje kvartalet (juli till september), jämfört med motsvarande period förra året, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

I samtliga restaurangkategorier utom snabbmatsrestauranger minskade försäljningen under perioden. Snabbmatsrestaurangernas försäljningsvolym ökade 0,6 procent.

Annons

Trafiknära restauranger och hotellrestauranger stod för den största volymnedgången med 45,0 respektive 41,2 procent.

Totalt omsatte restaurangerna 31 miljarder kronor, jämfört med 38 miljarder kronor motsvarande kvartal i fjol.

När årets tre första kvartal summeras ligger försäljningsvolymen på en nivå som är 23,3 procent lägre än motsvarande period 2019, enligt SCB.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons