Annons
Nyheter

Ökning av skyddsstopp i coronavirusets spår

Arbete • Publicerad 5 maj 2020
Många skyddsstopp har införts med anledning av det nya coronaviruset. Kriminalvårdens transportenhet har exempelvis krävt färre personer i sina bilar. Arkivbild.
Många skyddsstopp har införts med anledning av det nya coronaviruset. Kriminalvårdens transportenhet har exempelvis krävt färre personer i sina bilar. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

På mindre än tre månader har det införts fler skyddsstopp på svenska arbetsplatser än vad det gjorde under hela förra året, rapporterar TV4 Nyheterna.

– Förutom äldrevården handlar det om transportsektorn och offentlig verksamhet. Till exempel handlar det om skyddsstopp för bussar för att man ska kliva på bak eller polisens nykterhetskontroller, säger Håkan Olsson, ställföreträdande generaldirektör vid Arbetsmiljöverket, till TV4.

Annons

Totalt handlar det om 76 skyddsstopp på mindre än tre månader, jämfört med 70 skyddsstopp under 2019. Den främsta orsaken är att det saknas skyddsutrustning, men även andra skyddsaspekter har lyfts fram.

Kriminalvårdens transportenhet har exempelvis krävt färre personer i sina bilar.

– Personalen kände att det blev för nära och för mycket i samma bil om någon skulle vara smittad, då blir vi alla smittade, säger skyddsombudet Thomas Rosén.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons