Annons
Nyheter

Oro för priskrig efter ny sänkning av Tesla

Fordon • Publicerad 14 augusti 2023
Tesla sänker priserna i Kina efter det att kinesiska konkurrenter dragit ned priserna tidigare i augusti. Arkivbild.
Tesla sänker priserna i Kina efter det att kinesiska konkurrenter dragit ned priserna tidigare i augusti. Arkivbild.Foto: Tony Gutierrez AP/TT

Tesla har gjort en ny runda prissänkningar på elbilar i Kina, vilket skakar om aktier i fordonssektorn. Investerare befarar priskrig, som kan slå mot lönsamheten för tillverkarna.

Priset på Teslas Model Y sänktes med 14 000 yuan (drygt 20 000 kronor) till 299 900-349 900 yuan – beroende på vilken variant det handlar om. Dessutom förlängdes en rabatt på 8 000 yuan på nyköpta exemplar av Model 3 till utgången av augusti.

Prissänkningarna från Tesla följer på det att Geelys elbilsmärke Zeekr sänkt priserna med upp till 37 000 yuan per bil förra veckan. Zhejiang Leapmotor Technologies, en annan kinesisk tillverkare, sänkte också priserna tidigt i augusti.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons