Annons
Nyheter

Östermalmskrogar granskades på första maj

Coronaviruset • Publicerad 2 maj 2020
Håll avstånd tack! Maning och tejpmarkeringar på krog i Stockholm. Arkivbild.
Håll avstånd tack! Maning och tejpmarkeringar på krog i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trängselkollen av Stockholms krogar och kaféer fortsätter. Under fredagen, första maj, tittade miljöförvaltningens inspektörer närmare på 16 ställen, den här gången i stadsdelarna Bromma och Östermalm.

Fem restauranger fick anmärkningar men ingen rapporterades vidare till Smittskydd Stockholm, som är den instans som kan besluta om stängning.

Annons

"Nu är det över en månad sedan de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten infördes, och ungefär en fjärdedel av de inspekterade krogarna har fått anmärkningar som de sedan åtgärdat", säger Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd, i ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholms stad.

Totalt har stadens miljöförvaltning gjort 338 inspektioner sedan den 25 mars. Sammanlagt har 80 avvikelser noterats och nio fall har anmälts till Smittskydd Stockholm, enligt pressmeddelandet

I söndags i förra veckan fick fem restauranger stänga, då smittskyddsläkaren ansåg att bristerna var så allvarliga att de utgjorde en smittofara. De har fått öppna igen, sedan bristerna åtgärdats. På fredagen tvingades ytterligare två krogar att stänga.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons