Annons
Nyheter

Elon Musk i Sverige

Elon Musk har varit i Tyskland för att få upp farten på bygget av Teslas fjärde så kallade gigafabrik — och på lördagkvällen landade han i Sverige.
Tyskland • Publicerad 7 november 2020
Elon Musk. Bilden är från ett tidigare besök vid fabriksbygget i Tyskland.
Elon Musk. Bilden är från ett tidigare besök vid fabriksbygget i Tyskland.Foto: Patrick Pleul/DPA/AP/TT

På Twitter säger världens fjärde rikaste man att han personligen vill rekrytera problemlösare.

I en container vid byggarbetsplatsen utanför Berlin höll Musk möten i hopp om att få fart på den tyska byråkratin. Teslas fabrik i Kina färdigställdes förra året på rekordtid, och Musk verkar frustrerad över att tillståndsgivning och annan formalia gör att arbetet går långsamt vid det som ska bli elbilstillverkarens första fabrik i Europa.

Annons

– Vi pratade, över en kebab och öl, om tidsplanen för fabriken, säger Jörg Steinbach, regional näringsminister, till tidningen BZ efter att ha träffat mångmiljardären i containern.

Det är andra gången på kort tid som Tesla-chefen besöker bygget utanför Berlin. Tyska medier beskriver besöket som överraskande, men också att Musk väntas komma en gång till redan i december.

Via Twitter har Musk efterlyst toppingenjörer och sagt att han själv gör anställningsintervjuer i Berlin. "När du skickar din ansökan, beskriv gärna några riktigt svåra problem du löst och exakt hur du löste dem", skriver Musk.

Den USA-baserade 49-åringen – som också leder bland annat rymdföretaget Space X – rankas efter Teslas börsuppgångar av Bloomberg som världens fjärde rikaste person.

Efter Berlin fortsatte Musk till Sverige, och Tesla bekräftade på kvällen han är i landet i privata ärenden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons