Annons
Nyheter

Oväntat starka jobbsiffror från USA

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2023
Oväntat höga månadssiffror för nya jobb i april i USA från lönehanteringsföretaget ADP. Arkivbild
Oväntat höga månadssiffror för nya jobb i april i USA från lönehanteringsföretaget ADP. ArkivbildFoto: Lynne Sladky AP/TT

Det skapades betydligt fler nya jobb än väntat i den privata sektorn i USA i april, visar månadssiffror från lönehanteringsföretaget ADP.

Antalet lyfte till 296 000 nya jobb i sektorn, vilket kan jämföras med 142 000 nya jobb i mars och en snittprognos bland analytiker på 148 000 nya jobb för april.

Annons

Siffrorna släpps inför fredagens stora jobbrapport från USA:s arbetsmarknadsdepartement där sysselsättning och arbetslöshet på hela arbetsmarknaden, exklusive jordbrukssektorn, omfattas.

Fredagens jobbsiffra väntas komma in på 180 000 nya jobb i april, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg. Arbetslösheten i april väntas ha stigit till 3,6 procent, mot 3,5 procent månaden före.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons