Annons
Nyheter

Över 20 misstänkta efter insats mot gym

Brott • Publicerad 12 april 2022
Sammanlagt över 15|000 enheter dopningspreparat beslagtogs vid insatsen i Stockholm. Arkivbild.
Sammanlagt över 15|000 enheter dopningspreparat beslagtogs vid insatsen i Stockholm. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Polisen i Stockholms slog i slutet av förra veckan till mot 25 gym i jakt på illegala dopningspreparat. Insatsen, som genomfördes av ett 50-tal poliser, ledde till att 21 personer mellan 19 och 64 år nu misstänks för dopningsbrott.

"Vi har också beslagtagit över 15 000 enheter dopningspreparat. Vi har kontrollerat personer inom risksupportermiljön men också vanliga motionärer som brukar dopning", säger insatsledare Felicia Alonzo i ett pressmeddelande.

Annons

Gymmen där tillslagen ägde rum ligger i centrala Stockholm, liksom i stadens södra och norra förorter.

"Vi ser en direkt koppling mellan dopning och andra våldsbrott såsom narkotikabrott, våld i nära relation, våld i offentlig miljö och kriminella nätverk. Med vår närvaro vill vi komma åt kriminalitet som finns i de här miljöerna", säger Felicia Alonzo i pressmeddelandet.

Insatsen resulterade även i misstankar om innehav av dopningspreparat, narkotikabrott, drograttfylleri och grov olovlig körning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons