Annons
Nyheter

Över 40 000 hus raserade efter tyfon i Kina

Kina • Publicerad 11 augusti 2023
Evakueringar har genomförts i Kinas norra provins Hebei.
Evakueringar har genomförts i Kinas norra provins Hebei.Foto: Mu Yu/Nya Kina via AP/TT

Kraftiga översvämningar i norra Kina har krävt ett 30-tal dödsoffer. De ekonomiska skadorna räknas i miljarder kronor, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Översvämningarna orsakas av tyfonen Doksuri som dragit fram över bland annat provinsen Hebei. Närmare fyra miljoner människor har påverkats av översvämningarna, vilket är fem procent av invånarna i provinsen.

Annons

Över 40 000 byggnader har dessutom rasat samman på grund av naturkatastrofen. Ytterligare 155 000 byggnader har skadats svårt. Den totala kostnaden hittills ligger på 96 miljarder yuan, motsvarande 144 miljarder kronor, enligt kinesiska myndigheters beräkningar.

I sin framfart skapade tyfonen även kraftiga översvämningar i Kinas huvudstad Peking. Över 30 personer omkom i översvämningarna och återuppbyggnaden av delar av infrastrukturen i huvudstaden kan ta uppemot tre år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons