Annons
Nyheter

Över 80 döda i massakrer i Nigeria

Nigeria • Publicerad 8 april 2023

Beväpnade män angrep på fredagen ett boende i delstaten i Benue i sydöstra Nigeria och dödade minst 37 personer. Det är den andra massakern i området på kort tid. Tidigare i veckan dödades 50 personer i en attack mot en by.

Bakgrunden är inte klarlagd. Men våldsamheter mellan nomadiska herdar tillhörande folkgruppen Fulani och bönder är vanliga i regionen.

Annons

Enligt myndigheterna skedde fredagens attack mot en skola, använd som hem för personer som flytt våld, utanför delstatshuvudstaden Makurdi.

Landets president Muhammadu Buhari fördömer det "extrema våldet" och säger i ett uttalande att ansträngningar görs för att snarast hitta och ställa gärningsmännen inför rätta.

De våldsamma konflikterna bottnar i osämja om resurser och åkermark, men har ofta eskalerat med blodiga sammandrabbningar och hämndspiraler.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons