Annons
Nyheter

Palestinsk pojke dödad på Västbanken

Israeliska säkerhetsstyrkor sköt på söndagen ihjäl en 14-årig palestinsk pojke på den ockuperade Västbanken.
Mellanöstern • Publicerad 12 februari 2023
Sörjande palestinska kvinnor på söndagens begravning av den 27- årige palestinske man som dagen innan sköts ihjäl av en israelisk bosättare.
Sörjande palestinska kvinnor på söndagens begravning av den 27- årige palestinske man som dagen innan sköts ihjäl av en israelisk bosättare.Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

Enligt den israeliska armén skedde skjutningen i samband med att soldaterna försökte gripa en militant palestinier medan "explosivt material och stenar" kastades mot dem.

"Vi är medvetna om rapporter om att ett antal beväpnade individer skadades under den skottlossning som uppstod", skriver armén i ett uttalande och tillägger att ingen av de israeliska soldaterna skadades i sammandrabbningen.

Annons

Det palestinska hälsodepartementet bekräftar dödsfallet och meddelar att 14-åringen dog "till följd av att han skadades allvarligt i buken av skarp eldgivning från ockupationen (Israel) i Jenin", som är en stad i norra Västbanken.

Händelsen är den senaste i raden av den senaste tidens upptrappade våldsspiral på Västbanken.

På söndagen samlades också människor till begravning av en 27-årig palestinsk man som i lördags sköts ihjäl av en israelisk bosättare i en by söder om staden Nablus, längre norrut på Västbanken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons