Annons
Nyheter

Pär slipper trängselskatt för skrothögen på tomten

Pär Lindström i Lysteryd kan riva sin påminnelse om att betala stockholmsk trängselskatt.
Det beslutet har nu Vägverket meddelat.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2006
Smålandsposten den 18 januari.
Smålandsposten den 18 januari.Foto: 

- Nej, det var ju inget som stämde. Nu är detta utrett för min del. Frågan är bara vad som händer när andra liknade fall dyker upp, säger Pär Lindström.

Som Smålandsposten berättat krävde Vägverket trängselskatt av Lindström som för några veckor sedan ansågs ha kört omkring på gatorna i huvudstaden. Saken var bara den att det fordon som skatten var utskriven på är en över 60 år gammal armélastbil i obrukbart skick, totalt sönderplockad och avställd sedan 1991.

Annons

Per Lindström säger till Smålandsposten att Vägverket för någon dag sedan kontaktade honom.

Beklagade

- De sa att man inte skulle gå vidare med ärendet och att det var nedlagt. Och han som ringde beklagade vad som hänt.

Dagen som övervakningsutrustningen i Stockholm fotograferade det som senare påstods vara Per Lindströms fordon, hade det snöat kraftigt. Bokstäver och siffror på registreringsskylten syntes otydligt. Det var denna omständighet som gjorde att fallet lades ned.

En buss

Fordonet på Vägverkets bild föreställde för övrigt ingen gamla armélastbil, utan en buss. Vägverkets kundtjänst bekräftar uppgifterna.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons