GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Påskön öppnar för turism

Chile • Publicerad 21 maj 2022
Påskön öppnar för turism i augusti. Arkivbild.
Påskön öppnar för turism i augusti. Arkivbild.Foto: Karen Schwartz/AP/TT

Chile kommer att öppna Påskön för internationell turism från den 1 augusti efter att den varit stängd i över två år på grund av coronapandemin, meddelar regeringen.

Men det finns ett villkor. För att öppningen ska träda i kraft kräver regeringen att vaccinationsgraden först ska nå 80 procent bland öns cirka 10 000 invånare. I dag ligger den på cirka 73 procent.

Ön ligger cirka 350 mil från Chiles västkust och är främst känd för sina enorma stenstatyer av mänskliga huvuden. Påsköns huvudsakliga inkomstkälla var turism fram till att flygen stoppades i mitten av mars 2020.

Bara en handfull coronafall har konstaterats på Påskön och inga dödsfall, enligt lokala myndigheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.