Annons
Nyheter
Det blir Patric Svensson som toppar folkpartiets valsedel till Växjö kommunfullmäktige nästa år. I varje fall om provvalsresultatet håller.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2006

Folkpartister i Växjö kommun har alltså haft provval för röstsedlarna till såväl kommun- som landstingsfullmäktige. Drygt hälften av medlemmarna deltog.

Härnäst ska valberedningen ge ett förslag utifrån provvalsresultatet, och vid ett medlemsmöte den 8 mars ska listorna fastställas.

Annons

Tio-i-topp

Här är de topp tio namnen i tur och ordning, som vann provvalet till kommunfullmäktige: Patric Svensson, Nils Fransson, Anna Broman, Torgny Klasson, Sven Astevall, Gunnar Nordmark, Stanley Ståhl, Anna Månsson, Mary Bergström Giurfa och Annika Stacke.

I dag innehar folkpartiet fem av de 61 mandaten i kommunfullmäktige.

Provvalsresultatet för landstingsfullmäktige ser ut så här för Växjökretsen: Yngve Filipsson, Karin Sjöblom, Sven Astevall, Patric Svensson, Anna Månsson, Lars Rejdnell, Anna Broman, Torgny Klasson, Mary Bergström Girufa och Jörgen Klinteskog. I dag har partiet fyra av 45 mandat.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons