Annons
Nyheter

Påven deltar i mässan efter sjukhusvistelsen

Vatikanen • Publicerad 2 april 2023
Påve Franciskus på sitt specialbyggda fordon på väg över Petersplatsen på palmsöndagen, dagen efter att han lämnat sjukhuset i Rom.
Påve Franciskus på sitt specialbyggda fordon på väg över Petersplatsen på palmsöndagen, dagen efter att han lämnat sjukhuset i Rom.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Påve Franciskus deltar i palmsöndagens mässa på Petersplatsen, där tiotusentals människor har samlats. Detta dagen efter att han lämnat sjukhuset där han behandlats för luftrörskatarr.

Den 86-årige påvens sjukhusvistelse inleddes i onsdags och väckte farhågor för att han kanske inte skulle kunna medverka i de planerade evenemangen under stilla veckan. Han skrevs dock ut på lördagen och kunde under söndagen vinka från sitt fordon till runt 30 000 människor som samlats på torget.

Palmsöndagen markerar dagen då Jesus red in i Jerusalem på en åsna och den utgör också startskottet för stilla veckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons